Home » Winkels » Foodhallen

Informatie over Foodhallen Rotterdam

Wereldwijd zijn tegenwoordig steeds meer Foodhallen te vinden. Een vrij nieuw fenomeen dat ondertussen ook Rotterdam heeft veroverd. In het voormalige pakhuis Meesteren vind je tegenwoordig 15 eetstands met een gevarieerd aanbod.

Foodhallen zijn een sociaal concept. Mensen eten er namelijk geregeld samen aan dezelfde tafel. Of kies voor een mooi plekje aan de bar. De zitgedeelten van de verschillende stands lopen in elkaar over. Mede hierdoor wordt de gehele Foodhal gevoelsmatig één groot restaurant. Een gezellige en originele manier van uit eten gaan. Foodhallen bestaan nog niet zo lang in Nederland. Na een succesvolle start in Amsterdam, is sinds september 2018 ook in Rotterdam een Foodhal geopend. Ook hier bleek het nieuwe concept een succes.

foodhallen-rotterdam-informatie-restaurants

Fotograaf: Hester Blankestijn

De stands in de Foodhallen

Maar niet alleen de inrichting, ook het aanbod van gerechten is origineel te noemen. Zo varieert het aanbod van bijvoorbeeld Vietnamees tot Italiaans en van Mexicaans tot Engels. En niet alleen voor een diner kan je in de Foodhallen terecht. Ook voor een ontbijtje of borrel is er genoeg aanbod.

De huidige stands in Foodhal Rotterdam:

Txosta: Spaanse tapas
Taqueria Lima: Mexicaanse taco’s, burrito’s en nacho’s
VietYam: Vietnamese gerechten
Bavette: burgers en bitterballen
Roffa: vleesgerechten van de grill
Bar Pulpo: visgerechten
Indonesia: Indonesische gerechten
La Pizza: pizza’s en antipasti
Baomazing: kleine Chinese gerechtjes
Backyard: vegetarische gerechten
Foodshed: oriëntaalse gerechten in een bijzonder jasje
Koffiebar: diverse soorten koffie

foodhallen-bars-restaurants-wat is-rotterdam

Fotograaf: Iris van den Broek

Adres en parkeren bij de Foodhallen

Je vind de Foodhallen aan de Wilhelminakade 52-58 op de Kop van Zuid. Het pand bestaat al sinds 1888 en heeft vooral dienst gedaan als pakhuis. Deze functie is nog steeds goed te zien aan de industriële look. Vel mensen komen met het openbaar vervoer, per fiets of lopend. Echter zijn er ook verschillende watertaxi’s die het adres van de Foodhallen (Kop van Zuid) op hun route hebben liggen.

Uiteraard kan je ook in de auto komen. Zo kan je parkeren bij de onderstaande parkeerplaatsen. Alle drie liggen op de Kop van Zuid. Houdt er wel rekening mee dat de parkeerkosten gemiddeld 8,- euro per uur bedragen.

• Q-Park de Rotterdam
• Q-Park Boston & Seattle en Q-park de Rotterdam
• Parkeergarage Westerdam
• Parkeergarage World Port Center

foodhallen-rotterdam-informatie-eten

Fotograaf: Iris van den Broek