Home » Winkels

Winkels in Rotterdam

Het winkelaanbod in Rotterdam is de laatste jaren steeds uitgebreider en veelzijdiger geworden. Van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes en van bekende merkwinkels tot overdekte winkelcentra. Uiteraard zijn in de gehele stad winkels te vinden. De bekendste winkelplekken zijn het centrum, het winkelcentrum Zuidplein of Rotterdam Alexandrium. U vindt hier informatie over alle drie winkelgebieden.

Winkels in het centrum van Rotterdam

Het voornaamste winkelgebied ligt in het centrum. Je vind hier de volgende winkelstraten:

Central Plaza
Tegenover de hoofdingang van het Centraal station vind je een klein winkelcentrum, het Central Plaza. Hier zijn enkele winkels, een vestiging van het Marriott hotel en het Holland Casino.

Lijnbaan
Winkelen in het centrum van Rotterdam kan bijvoorbeeld op en rond de Lijnbaan. De meest bekende winkelstraat van Rotterdam. De winkelstraat is autovrij en ruim 500 meter lang. Je vindt de Lijnbaan vanaf het centraal station via het overdekte winkelcentrum Central Plaza.

winkels-rotterdam-lijnbaan-citytrip-informatie

Foto: Peter Schmidt

Stadhuisplein
Halverwege de Lijnbaan vind je het Stadhuisplein. Een bekend plein met diverse restaurants en terrassen. Ondanks de bekende naam, is het plein niet bijzonder sfeervol. Vanaf het plein kan je naar de Korte Lijnbaan, ook een straat met vele winkels.

Koopgoot
Bij de Lijnbaan ligt ook die andere bekende winkelstraat, de Koopgoot. De laatste jaren geregeld in het nieuws geweest door problemen met waterafvoer en een gebrek aan sfeer. Tegenwoordig is het echter een gezellige winkelstraat met uiteenlopende winkels. Naast de Koopgoot vind je onder andere het World Trade Centre twee warenhuizen en de Hoogstraat.

Meer informatie vind je via de volgende pagina: Koopgoot.

Hoogstraat en Forum Rotterdam
Ook de Hoogstraat is een leuke winkelstraat. Ten slotte vind je er het Forum Rotterdam, een nieuw winkelcentrum. Aan één van de uiteinden van de Hoogstraat, vind je de bekende Markthal. Een overdekte markthal met diverse kraampjes en restaurants. Niet alleen het ruime horeca-aanbod, ook het mooie ontwerp van de Markthal is de moeite waard.

Luxe winkels
Ben je op zoek naar de luxere merkwinkels? Dan kan je terecht op de Kruiskade. De straat ligt vlakbij het centraal station en bied je luxe winkels van merken zoals Oger en Hugo Boss.

Op zoek naar kunst?
Ben je een liefhebber van cultuur en kunst? Dan kan je terecht in de Witte de Withstraat. Een winkelstraat met horeca en diverse kunstgalerijen.

Markt op de Binnenrotte
Meerdere dagen per week vind je de grootste markt van Rotterdam op de Binnenrotte. Hier staan enkele honderden kramen met allerlei producten. Het grote is gelegen tussen enkele hoge gebouwen. Naast deze grote markt, bied de stad ook meerdere andere markten verdeelde over de week.
Ook vind je bij de Binnenrotte, de winkelstraat de Meent. In deze winkelstraat vind je vooral kleine boetiekjes om even leuk rond te snuisteren.

Het centrum van Rotterdam biedt je een ruim en gevarieerd winkelaanbod. Laat je verrassen door het moderne en frisse Rotterdam.

winkels-rotterdam-markt-informatie


Winkelcentrum Alexandrium

Maar niet alleen in het centrum vind je leuke winkels. Ook het winkelcentrum Alexandrium kan leuk zijn om eens te bezoeken. Je vindt er honderden winkels waaronder woonwinkels en grote vestigingen van grote merken. Naast het winkelcentrum vind je woonboulevard Capelle XL. Door het enorme winkelaanbod ben je hier zo een dag zoet.
Het bekende winkelcentrum is eenvoudig te bereiken met de metro. Ook is er ruim voldoende parkeergelegenheid.

Openingstijden:

• Maandag 09.30 – 18.00 uur
• Dinsdag 09.30 – 18.00 uur
• Woensdag 09.30 – 18.00 uur
• Donderdag 09.30 – 18.00 uur
• Vrijdag 09.30 – 21.00 uur
• Zaterdag 09.30 – 18.00 uur
• Zondag 12.00 – 18.00 uur

De openingstijden per winkel kunnen afwijken van de algemene openingstijden van Alexandrium Shopping Center.

winkelcentrum-alexandrium-rotterdam-waar-winkelen


Winkelcentrum Zuidplein

Naast evenementenhal Ahoy vind het winkelcentrum Zuidplein. Een modern winkelcentrum met maar liefst 165 winkels. Hiermee is het één van de grootse overdekte winkelcentra van Nederland. Jaarlijks bezoeken dan ook ruim 10 miljoen mensen het winkelcentrum. Naast de winkels en restaurants, worden er ook geregeld activiteiten georganiseerd.
In de directe omgeving liggen verschillende soorten openbaar vervoer waardoor het winkelcentrum zeer goed bereikbaar is.

Openingstijden:

• Maandag 11.00 – 17.30 uur
• Dinsdag 09.00 – 17.30 uur
• Woensdag 09.00 – 17.30 uur
• Donderdag 09.00 – 17.30 uur
• Vrijdag 09.00 – 21.00 uur
• Zaterdag 09.00 – 17.30 uur
• Zondag 12.00 – 17.30 uur