Home » Markthal

Markthal

Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden in Rotterdam is de Markthal. Dit moderne gebouw is een woon en winkelgebouw in één. In het midden is een enorm centrale hal waar de “markt” te vinden is. De markt bestaat niet alleen uit marktkramen maar uit diverse kleine horecazaken. De gezellige sfeer is één van de redenen dat het veel bezocht wordt.

markthal rotterdam info parkeren

Maar ook de uitstraling van het gebouw, is een belangrijke reden oor een bezoek. De Markthal heeft namelijk de vorm van een hoefijzer en is bekleed met glazen platen. Dit geeft het een modern en origineel uiterlijk. Aan de binnenzijde zijn de enorme binnenwanden voorzien van een kunstwerk met de benaming “Hoorn des overvloeds”. Deze naam staat voor  de Cornucopia, een hoorn uit de Griekse mythologie die overvloed en verzadiging symboliseert. De vele vruchten en andere etenswaren beelden dit uit. Ook is de Rotterdamse Sint Laurenskerk te zien.
Het kunstwerk is op 4000 panelen geprint. Een stukje hoogstaande techniek dat internationaal bekend is geworden.

 

Parkeren bij de Markthal

Je vind de Markthal bij de straten de Blaak en de Binnenrotte. Onder het gebouw vind je een grote parkeergarage die altijd open is. Ook vind je hier toiletten, liften, roltrappen, kentekenherkenning en oplaadpunten voor elektrische auto’s.
Maar ook met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid uitstekend. Naast het gebouw ligt namelijk het NS station Blaak. Zo kan je via vele manieren de Markthal bezoeken.

Adres:
Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam

markthal rotterdam winkels adres