Dankzij het huren van fietsen kan je tijdens je bezoek aan Rotterdam, extra veel van de stad zien. Met een fiets kan je je snel vervoeren maar blijf je ook flexibel. De vele fietspaden in de stad, maken fietsen extra aantrekkelijk. Je vind hier handige informatie over de verschillende vormen van het huren van fietsen.

fietsen huren rotterdam

Fietsverhuurbedrijven

Er zijn meerdere bedrijven in het centrum waar je fietsen kunt huren. Vaak zijn de fietsen per dagdeel of per dag te huren. Je vindt hier een opsomming van fietsverhuurbedrijven.

• CityRent Rotterdam
• UrbanGuides
• Zwaan Bikes Rotterdam
• seeRotterdam tours
• CentrumBikes
• Halfords Groenendaal
• Kuijper Tweewielers
• RotterdamBikes

 

Deelfietsen

Tegenwoordig zie je in steeds meer steden de zogenaamde deelfietsen. Dit zijn fietsen die voor een laag bedrag per tijdseenheid gehuurd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor 50 cent per half uur. De fietsen staan bij bepaalde locaties of kunnen overal worden gepakt en neergezet. Je vindt hier een overzicht van aanbieders van deelfietsen in Rotterdam.

OV-fiets
Met behulp van je OV-chipkaart kan je tegenwoordig in grotere Nederlandse steden, een OV-fiets huren. Je betaald hiervoor 3,85 per 24 uur. In Rotterdam vind je de OV-fietsen bij diverse trein- en metrostations. Meer informatie vind je via de website van de RET.

Gobike
De witte Gobike deelfietsen zijn te huren vanaf 14 locaties in de stad. De elektrische fietsen zijn te huren via een online account en een abonnement. Met een abonnement van €15,- (registratiekosten) kun je gebruikmaken van de elektrische Gobikes. Fietsen kost 3 cent per minuut. Parkeren tijdens je rit, kan voor een gereduceerd tarief van 1 cent per minuut.

Obike
Een deelfiets zonder vaste locatie, is de oBike. De fietsen zijn dankzij GPS-tracering op een kaartje in de oBike-app zichtbaar. Je kan de huurfiets dus achter laten bij je eindbestemming. Er wordt 50 cent per 30 minuten gerekend door oBike. De meter gaat lopen zodra je via de app het slot opent. De tijd zl stoppen wanneer de fiets weer op slot is gezet. Een fiets kan ontgrendeld worden door middel van een QR-code. Van te voren kan een bepaalde fiets zelf al gereserveerd worden.

Mobike
Deze aanbieder gebruikt hippe grijze fietsen die gehuurd kunnen worden via de Mobike app. Er wordt een eenmalige borg gevraagd van 5,- euro. Daarnaast wordt 50 cent per half uur berekend. De fiets kan je na gebruik overal neer zetten. De fietsen zijn namelijk voorzien van GPS-trackers. Net als bij de meeste aanbieders, zijn de sloten via een app te openen.

Donkey Republic
Kom je oranje fietsen met reclame tegen? Grote kans dat ze van Donkey Republic zijn. Een aanbieder van deelfietsen met vaste fietsenstallingen. De fietsen staan goed bekend en zijn voorzien van versnellingen. Ook bij Donkey Republic kan je een fiets huren door middel van een app. Je betaald 88 cent per half uur. De fiets kan worden opgehaald en neergezet bij bepaalde locaties.