Home » Bezienswaardigheden » Marathon van Rotterdam

Informatie over de Marathon van Rotterdam

Al ruim 40 jaar is de stad in het voorjaar het decor van de Marathon van Rotterdam. Een toonaangevend evenement met een rijke historie. De marathon heeft al vele bekende deelnemers en er zijn zelfs wereldrecords gebroken tijdens het evenement. De bekende marathon is in de loop der jaren steeds verder gegroeid en wereldwijd bekend geworden.

marathon-rotterdam-informatie-hotel-boeken

Fotograaf: Golazo

Voor de wedstrijdlopers staat het parcours bekend als één van de snelste ter wereld. Voor recreatieve lopers valt vooral de mooie route op. De route loopt vanaf de Erasmusbrug door het centrum langs allerlei bezienswaardigheden. Na 42.195 meter komt de finish in zicht op de bekende Coolsingel. Vaak is er zeer veel publiek dat de deelnemers komt aanmoedigen. Ook staan er diverse bands, orkesten en dj’s langs de route die zorgen voor extra energie. Dankzij de mooie route, het vele publiek en de muziek ervaar je een mooie sfeer tijdens het hardlopen.

marathon-rotterdam-hotel-boeken-informatie

Fotograaf: Golazo

Maar naast de marathon, kan je ook kiezen voor andere afstanden. Je kan kiezen uit: 1, 2, 4.2 en 10.55 kilometer. De 1 en 2 kilometer zijn alleen voor kinderen.

Niet alleen voor deelnemers is de Marathon van Rotterdam leuk. Ook als kijker kan dit evenement de moeite waard zijn. Er heerst een gezellige drukte in de stad en er is extra veel te zien.

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl