Home » Bezienswaardigheden » Euromast

Informatie over de Euromast in Rotterdam

Eén van de meest bekende gebouwen van Rotterdam is de Euromast. Een hoge toren dat is gelegen in een park en je een prachtig uitzicht over de stad bied. Op heldere dagen kan je in de verte zelfs Den Haag en Antwerpen zien liggen. Naast de mooie uitzichten, biedt de Euromast tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over de Euromast.

euromast-rotterdam-informatie-tickets-wat-doen

Activiteiten in de Euromast

Je kan diverse dingen ondernemen in de Euromast. Je vind hier een handig overzicht van de mogelijkheden.

To go restaurant Deli
Op de begane grond vind je een to go restaurant waar je een heerlijke kop koffie kan drinken of broodje kan eten. Maar je kan je bestelling ook meenemen. Een leuk (lunch)restaurant met een gevarieerd aanbod, variërend van gebak tot broodjes en van crêpes tot Flammkuchen.

En wil je een keer wat anders? Kies dan één van de spellen uit de kast en ga gerust een spel spelen.

Brasserie Euromast
Altijd al eens op “niveau” willen eten? Dan kan terecht in de brasserie die op 96 meter hoogte is te vinden. Dankzij de prachtige uitzichten is het dineren zeker de moeite waard. Maar niet alleen dankzij de uitzichten, ook dankzij de hoge kwaliteit van het restaurant.
Je kan hier terecht voor brunchen, lunchen, een high tea, een high wine, dineren en borrelen.

Omdat de Euromast een attractie is, wordt wel de entreeprijs berekend om je naar het restaurant te laten brengen.

euromast-activiteiten-rotterdam-informatie

Hotel in de Euromast
Voor een hotelovernachting op een unieke locatie kan je terecht in één van de twee suites boven het restaurant. Vanuit de luxe suites kan je op 100 meter hoogte, genieten van het mooie uitzicht. De luxe suites zijn voorzien van alle gemakken en bijvoorbeeld geschikt voor je huwelijksnacht.

Een punt om mee rekening te houden is het uitzicht platform dat rond de kamers ligt. Het platform is tot 22.00 uur voor iedereen geopend. Pas na 22.00 uur is het platform alleen voor de suitegasten.

Bekijk de stad van boven
Tijdens je citytrip kan een bezoekje aan de Euromast eigenlijk niet ontbreken. Laat je met de lift naar 100 meter hoogte brengen en geniet van de mooie uitzichten over de stad. Zo kan je de grote Rotterdamse haven en de Erasmusbrug mooi zien liggen.
Durf je nog een stapje verder? Dan kan in plaats nemen in de Euroscoop. Een rotende glazen ligt dat je naar een hoogte van maar liefst 185 meter brengt. Tijdens de tocht omhoog kan je rustig zitten en genieten van de kilometers wijde uitzichten. De Euroscoop biedt je een echte belevenis en uitzichten van soms wel 30 kilometer ver.

uitzicht-euromast-rotterdam-activiteiten-informatie

Abseilen en tokkelen vanaf de Euromast
Voor de echte waaghalzen kan het uitzicht alleen worden gebruikt als opwarmertje. Je kan namelijk zelfs abseilen en tokkelen van de Euromast. Ben je ouder dan 16 jaar, dan kan je wagen aan deze uitdaging.
Abseilen is een afdaaltechniek waarbij je zelf kan bepalen hoe snel je gaat. Je hangt een speciaal klimtouw en voelt je helemaal vrij. Geniet van de vrijheid, de kick en de mooie uitzichten.

Tokkelen is een snelle afdaling via een metalen kabel die schuin vanaf de toren naar de grond hangt. De snelheid wordt bepaald door de zwaartekracht en de instructeurs die je kunnen afremmen. Durf jij de sprong vanaf 100 meter hoogte aan?
Abseilen kan op alle dagen behalve op zondag. Abseilen kan elke zondag. Beide activiteiten kunnen in de maanden mei tot en met september.

euromast-bezoeken-informatie-activiteiten

Bron: Rotterdam make it happen

Geschiedenis van de Euromast

Sinds 1960 is de Euromast één van de boegbeelden van de stad. De toren is geplaatst naar aanleiding van de Floriade. Op dat moment was de toren het hoogste gebouw van de stad, met een hoogte van 107 meter (inclusief vlaggenmast). De toren is gebouwd in een groot park, vlak langs de toenmalige snelwegen.
Op het bijna hoogste punt, is het “Kraaiennest” te vinden. Dit restaurant woog 240.000 kilo toen het tijdens de bouw naar boven werd gehesen. Het ophijsen heeft vijf dagen geduurd.

Na acht jaar was de toren niet meer het hoogste gebouw van de stad. Daarom is in 1970 een verhoging van 85 meter op de oorspronkelijke toren geplaatst. De opbouw werd de Space Tower genoemd. Dankzij deze verhoging werd de toren weer het hoogste gebouw van de stad.

De laatste jaren zijn er plannen geweest om de toren te vervangen door een moderne en hogere vervanger. Deze plannen zijn echter niet doorgegaan doordat besloten werd in andere projecten te investeren. Waaronder het Centraal station. De toren is aangemerkt als Rijksmonument, wat het voortbestaan van de toren min of meer heeft verzekerd.

In 2004 heeft de toren een flinke renovatie ondergaan. “Alles renoveren, behalve het uitzicht” was het plan. Onder andere het interieur in het restaurant is totaal vernieuwd (ontworpen door Jan des Bouvrie).

• Bouwjaar: 1960
• Bouwjaar verhoging: 1970
• Hoogte: 185 meter
• Diameter: 9 meter
• Dikte wanden: 30 centimeter

euromast-uitzicht-rotterdam-bezoeken-toerisme

Bron: Rotterdam make it happen

Bereikbaarheid van de toren

De Euromast is te bereiken op verschillende manieren. Wil je met het openbaar vervoer? Dan kan je kiezen voor tram 8 vanaf het Centraal station. Ook kan je kiezen voor de Watertaxi.
Bij de toren is een betaalde parkeerplaats. Bussen kunnen gratis parkeren op speciale parkeerplekken.

Je vindt de Euromast op het volgende adres:

Parkhaven 20
3016 GM Rotterdam
+31 (0)10 436 48 11
reserveringen@euromast.nl