Home » Activiteiten » Uitgaan

Informatie over uitgaan in Rotterdam

Rotterdam heeft een uitgebreid nachtleven met voor ieder wat wils. Vele nachtclubs, gezellige barretjes en evenementen. Ook de laatste jaren zijn er weer verschillende uitgaansgelegenheden bij gekomen. Je vindt hier handige informatie over het uitgaan in de stad.

uitgaan-rotterdam-waar-informatie

Uitgaansgebieden in Rotterdam

De uitgaansgelegenheden liggen verspreid door de stad. Echter zijn een paar uitgaansgebieden waar je leuk kan stappen.

Stadshuisplein
De meeste bekende uitgaansplek van Rotterdam is het Stadhuisplein. Je vind dit plein in het centrum van de stad. Rond het plein liggen verschillende clubs, discotheken en cafe’s. Ook kan je er in zomermaanden tot in de late uurtjes op één van de terrassen zitten. Op het plein en in de omliggen straten vind je bekende clubs als de Apré-ski hut, Coconuts, VIP Room (house en dance) en Get Back.

Momenteel is het Stadhuisplein qua bebouwing nog niet bijzonder sfeervol. Maar de komende jaren staat er een verbouwing op de planning om het plein sfeervoller te krijgen.Nieuwe Binnenweg

In het centrum ligt de Nieuwe Binnenweg. Het is hier tijdens uitgaansavonden wat rustiger maar je vind er wel meerdere leuke en gezellig feestcafés. Zo kan je feesten in Club Vibes, Rotown en jazzcafé Dizzy.De Meent

Houd je van wat meer luxe en rust? Dan kan je terecht in de straat de Meent. Deze straat ligt op enkele minuten lopen van het Stadhuisplein. Je vind hier enkele wat exclusievere clubs. Vaak vind je hier wat ouder publiek.
In de Meent vind je uitgaansgelegenheden zoals clubs, een wijnbar en cafés.De Oude Haven

Ook vlakbij de bekende kubuswoningen kan je goed uitgaan. Hier ligt de Oude Haven. Een uitgaansgebied met diverse cafés. Maar dit buurtje is niet alleen leuk voor het uitgaan, ook eerder is het hier al goed vertoeven. Dankzij de vele terrassen aan het water, is dit een druk bezochte plek door studenten en andere levensgenieters. Al vanaf de ochtend zijn de terrassen populair, mede dankzij het mooie uitzicht op de oude schepen.

oude-haven-uitgaan-rotterdam-terrassen

Fotograaf: Jan BijlSchiestraat

Vlak bij het Centraal station vind je de Schiestraat. Ook hier vind je meerdere uitgaansgelegenheden. Zoals de Biergarten, Annabel en BAR.
Club Annabel is het grootste poppodium van Rotterdam. Een locatie waar geregeld artiesten optreden met uiteenlopende muziekstijlen.


Hofplein
Achter het Centraal station vind je het Hofplein. Dit is geen typisch uitgaansgebied maar je vind er wel enkele leuke clubs. Zo kan je een avond flink feesten in bijvoorbeeld Club Villa Thalia of club Toffler.


Witte de Withstraat
In deze bruisende straat vind je vele restaurants, cafés en cocktailbars. Ook in de zijstraatjes vind je verschillende leuke uitgaansgelegenheden. Deze straat ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van het centrum.

waar-uitgaan-rotterdam-stappenMaasboulevard

In de wijk Kralingen, vind je de Maasboulevard. Een wandelpromenade langs de Nieuwe Maas. Ook hier vind je verschillende clubs. Zo kan je terecht bij Club Vie en in de bekende Maassilo.

Bijzonder uitgaansgelegenheden

Naast de vele discotheken en cafés kan je ook een bezoekje brengen aan een extra speciale uitgaansgelegenheid. Je vindt hier een handig overzicht met voorbeelden:

• Tiki bar: een Hawaiiaanse surfbar in hartje Rotterdam (Hartmanstraat 16a)
• Bird: een jazz club nabij het Centraal station. Overdag kan je hier terecht in het restaurant.
• Club Annabel: groot poppodium met geregeld optredens van artiesten. Vlak het Centraal station.
• Cafe LaBru: een stijlvol en origineel café in New Yorkse stijl (Hartmanstraat 18a).
• WORM: een muziekpodium waar optredens, workshops en filmvertoningen worden georganiseerd.
• Café Stockholm: een café bij de Oude Haven in een hippe stijl. Compleet met loungebar.
• Breakaway Cafe: een Amerikaanse bar met een bijzonder mooie inrichting (Karel Doormanstraat 1)

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl