Home » Activiteiten » Stadswandelingen

Rotterdamse stadswandelingen met of zonder gids

Stadswandelingen worden steeds meer georganiseerd in Rotterdam. Waar voorheen voornamelijk in de haven rondleidingen werden gegeven, worden stadswandelingen ook steeds populairder. Dit komt mede door het stijgende aantal bezoekers aan de stad. Maar ook door de toename van bijzondere gebouwen, wordt de stad steeds meer bezocht.

Om een bepaalde buurt te leren kennen, kan een stadswandeling met een gids geschikt zijn. Tijdens de stadswandeling verteld de gids over de geschiedenis van de wijk en de huidige moderne tijden. Veel stadswandelingen zijn naar eigen voorkeur aan te passen. U kunt bijvoorbeeld uw voorkeur qua buurt en onderwerpen aangeven.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het centrum of de wijk Spangen, de historische wijk Delfshaven of de Kop van Zuid. Ook is een specifieke rondleiding op het gebied van architectuur of een kinder rondleiding mogelijk.

 

Rondleidingen per fiets of bus

Wil je zoveel mogelijk van Rotterdam zien? Dan kan een rondleiding per fiets, bus of boot handig zijn. Er zijn verschillende soorten rondleidingen te boeken. Bijvoorbeeld een algemene rondleiding met uitleg over de stad of een specifieke architectuur rondleiding.