Home » Activiteiten » Rondvaarten

Informatie over rondvaarten door Rotterdam

Rotterdam staat bekend als echte havenstad. Bij een bezoek aan de stad hoort dan eigenlijk ook wel een rondleiding met een rondvaartboot. En niet alleen voor bezoekers van buiten de stad. Ook voor de Rotterdammers zelf, is een rondleiding via een rondvaartboot interessant. Ontdek leuke weetjes van de haven en de stad. En laat je verrassen door de grootte van de haven.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten rondvaarten. Zo kan je bijvoorbeeld de volgende bestemmingen kiezen:

• het centrum van de stad met de mooie skyline
• de grote en afwisselende haven
• Kinderdijk met de vele historische molens en mooie natuur
• de Oude haven

Rondvaart door het centrum

Dankzij bijzondere gebouwen zoals de Erasmusbrug en de hoge, moderne gebouwen, heeft Rotterdam een mooie skyline. Vanaf het water is de stad prachtig te zien. Daarnaast kan een rondvaart een leuke afwisseling zijn met het wandelen door de stad. Een fijn momentje van ontspanning.
Rondvaarten zijn te boeken met diverse soorten rondvaartboten. Zo kan je kiezen voor een panorama rondvaartboot of juist voor een snelle RIB-boot. Maar ook een varende bus of een sloepje is mogelijk.

waterbus-leuke-activiteiten-doen-rotterdam


Rondvaart door de haven

De bekende haven van Rotterdam kan per boot of bus bekeken worden. Vanuit het centrum van de stad varen geregeld rondvaartboten naar de haven. Maar ook vanaf het informatiecentrum FutureLand op de Tweede Maasvlakte, kan een rondtour worden gedaan. Dit kan per bus of boot. Tijdens de rondvaarten wordt er informatie gegeven over de havenonderdelen waar u langs vaart. Voor veel mensen worden er verrassende weetjes verteld over de haven.

rondvaart-haven-rotterdam-tickets-rondtour


Rondvaart naar Kinderdijk

Vanuit het drukke centrum van Rotterdam vaar je naar het dorpje Kinderdijk. Een mooi historisch natuurgebied met maar liefst 19 oude molens. Daarnaast vind je er oude huisjes en bruggetjes. In Kinderdijk waan je je nog in vroegere jaren. Dit typische stukje Nederland, behoort zelfs tot het UNESCO Werelderfgoed.

Tijdens de rondvaart wordt uitleg gegeven over alle bezienswaardigheden die te zien zijn. Bij veel rondvaarten naar Kinderdijk, is er circa twee uur om de natuur en de molens te voet te gaan bekijken.

kinderdijk-rondvaart-bezienswaardigheden-rotterdam


Speciale rondvaartboten

Naast de “gewone” rondvaartboten, kan je ook kiezen voor speciaal vervoer. Hierdoor kan de rondvaart extra leuk worden, bijvoorbeelv oor kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

Rondleiding met een pannenkoekenschip
Ben je met kinderen? Dan kan een rondvaart op een pannenkoekenschip leuk zijn. Tijdens de rondvaart kan je onbeperkt pannenkoeken eten. Leuk met kinderen en

Amfibiebus
Maar ook de varende bus kan een leuke optie zijn. Met de amfibiebus maak je een rondleiding door de stad en rijd je onverwachts de Maas in. Gelukkig is de bus ook een boot en gaat de rondleiding in het water verder. Een leuke ervaring voor jong en oud. Daarnaast een makkelijke en originele manier om veel van de stad en de haven te zien.

Watertaxi
Er kan ook een privé bootje worden gehuurd met een schipper. Tijdens een dergelijke boottocht kan je zelf de route en lengte van de tocht aangeven. Ook kan de watertaxi gebruikt worden voor bijvoorbeeld een fotoreportage tijdens een bruiloft.

rondvaart-haven-rotterdam-informatie-waar

Fotograaf: Iris van den Broek

Rondvaart en buffet
Een leuke activiteit voor families of bedrijven is een rondvaart met een buffet. De combinatie van het buffet en de boottocht zorgt voor een afwisselend uitje. Er kan worden gekozen voor een lunch of een koud / warm buffet.

Sloep huren
Wil je graag zelf varen? Dan kan je bijvoorbeeld een sloep gaan huren. Deze kleine bootjes bieden plaats aan circa acht personen en zijn vaak deels overdekt. Met een sloepje kan je mooi de skyline van Rotterdam gaan bekijken met alleen je gezelschap. Of vaar bijvoorbeeld eens naar de sfeervolle oude haven. Een sloep huren is bijvoorbeeld leuk met het gezin of als romantische verrassing.

Vaak is er geen vaarbewijs nodig om een sloep te kunnen huren. Houdt er wel rekening mee dat er meestal een borg wordt gevraagd van circa 250,- euro. Tegenwoordig kan je naast de gewone sloepen, ook kiezen voor stille elektrische bootjes.

Hottug
Op zoek naar echt een origineel uitje in Rotterdam. Waag je dan eens aan de Hottug. Een drijvende hottub waar je heerlijk in kunt genieten terwijl je ook vaart. Een hottub is een hout gestookt bad. Maar de Hottug en een drijvende hottub waarmee je zelfs ’s winters in je zwemkleding kan gaan varen. Een leuke ervaring met familie of vrienden. Een warm bad terwijl je in een koud meer of kanaal vaart.

De Hottug werkt met een stille elektrische motor. De watertemperatuur in het bad kan op temperatuur blijven dankzij het houtkacheltje. Te huren in het centrum van de stad bij de grote rode boot Vessel 11 in de Leuvenhaven