Home » Activiteiten » Overnachten

Informatie over overnachten in Rotterdam

Overnachten kan in Rotterdam in uiteenlopende soorten hotels. Van budget hotels tot luxe hotels en van overnachten op een boot tot slapen op grote hoogte. Op deze pagina vind je informatie over gewone en bijzondere manieren van overnachten in Rotterdam. Ook vind je hier meerdere websites waar je de hotels kan vinden.

Via de volgende link vind je een handige website waar je gemakkelijk vele hotels in en rond de stad kunt vinden: hotels.

Goedkope hotels in Rotterdam

Eén van de goedkoopste manier van overnachten is door te verblijven in een hostel. Je betaald hier vaak voor een bed in plaats van een kamer. Hierdoor kan het zijn dat je met onbekende mensen op een kamer ligt. Ook staan er vaak stapelbedden. Vaak gaat het minimaal om een vier-persoons hotelkamer. Vaak vind je in hostels vooral jongeren en backpackers.

In Rotterdam vind je onder andere de volgende hostels:

• Sparks hostel
• Stayokay Rotterdam
• hostel Mafkees
• hostel ROOM
• King Kong hostel

hostels-rotterdam-goedkoop-overnachten

Speciale hotels in Rotterdam

Wil je een keer een bijzondere manier van overnachten? Dan kan je kiezen voor één van de speciale hotels die de stad rijk is.Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

• Cruiseschip de SS Rotterdam. Dit voormalige cruiseschip van de Holland – Amerikalijn ligt tegenwoordig voor anker in Rotterdam. Op het schip vind je tegenwoordig onder andere een luxe hotel. De kamers zijn ingericht volgens drie thema’s en bieden een fijne luxe. Je vind dit hotel aan het 3e Katendrechtse hoofd.

• Hotelboot Visithor. Ook kan je kiezen voor een overnachting op een kleine boot. In de wijk Kralingen vind je namelijk een sfeervol scheepje dat tegenwoordig dienst doet als klein hotel. In het scheepje is een appartement gecreëerd voor 1 tot 5 personen. Compleet met woonkamer, keuken, slaapkamers en dekterras. Een leuke sfeervolle ervaring dat zeker bij een havenstad als Rotterdam past.

• Euromast. Wil je letterlijk slapen op hoog niveau? Dan kan je overnachten in één van de twee suites bovenin de Euromast. Luxe suites met een schitterend uitzicht. Het uitzichtplateau is na sluitingstijd alleen toegankelijk voor de gasten van de twee suites. Ook origineel als slaaplocatie tijdens je huwelijksnacht.

uitzicht-euromast-rotterdam-activiteiten-informatie

• Wikkelboat. In het centrum van de stad, ligt een tinyhouse in het water van de Wijnhaven. Een klein huisje op een ponton met rondom terrasje om lekker te loungen. Dit huisje is te huren voor een vergadering of bijeenkomst, maar ook als overnachtingaccommodatie.
Geschikt voor maximaal 4 personen. gelegen in de Wijnhaven, vlakbij de Blaak en de bekende Markthal. Niet luxe, wel origineel.

• Christina Onassis Yachthotel. Een luxe en originele manier van overnachten, is in een luxe jacht aangemeerd aan de Kop van Zuid. De sierlijke witte jacht met een lengte van 32 meter bied je diverse mogelijkheden. Dankzij de chique inrichting voel je je even een wereldster. Extra vermaak is ook te huren, zoals het bubbelbad op het dek, of fietsen of een sloepje.

• Hotel Bazar. Zoek je een hotel met een speciale inrichting? Dan is hotel Bazar misschien geschikt voor je. Dit hotel heeft namelijk kamers die geheel in een bepaalde stijl zijn ingericht. Zo kan je er kiezen voor hotelkamers in Oosterse, Afrikaans en Zuid-Amerikaanse stijl.
Het hotel ligt redelijk centraal bij het centrum, heeft een restaurant en hotelgasten kunnen er gratis fietsen lenen.

• Kubuswoningen. Eén van de bekendste gebouwen van de stad, zijn de kubuswoningen. Tegenwoordig kan je overnachten in één van de woningen. Een leuke ervaring en op een mooie centrale locatie in het centrum van de stad. Geschikt voor 2 tot 4 vier personen. Voorzien van zitgedeelte, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Leuk detail; vanuit de topkamer heb je een leuk uitzicht over een gedeelte van de stad.

kusbuswoningen-rotterdam-bezienswaardigheden-wat-zien

• Dutch yachthotel. Ook in de wijk Feijenoord, kan je overnachten op een boot. Er liggen twee mooie jachten, die tijdens je verblijf geheel ter beschikking staan. Met voorzieningen zoals WiFi, tv, fietsen, meerdere slaapkamers en het leuke uitzicht over het haventje.

Luxe hotels in Rotterdam

Kan je je meer luxe permitteren? Ook dan heb je genoeg keus in de stad. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een suite op de Euromast, het jachthotel of voor het Mainport Design hotel. Een hotel dat aan het uiteinde van de Erasmusbrug ligt en veel luxe bied. Zo hebben veel kamers een eigen sauna en whirlpool. Verder heb je een mooi uitzicht op de Erasmusbrug en is er een spa en een fitnesszaal aanwezig.

Via de fotoknoppen op deze pagina vind je verschillende goede aanbieders van hotels in en rond Rotterdam.

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl